Stařecké skvrny na kůži - toxiny v játrech.
Jaké potraviny jíst abychom neměli stařecké skvrny
Není na světě člověka, který by nechtěl mít krásnou pokožku na celém těle. Všichni si proto všímáme sebemenších změn na naší pokožce, zvláště pak na místech, které nejvéce odhalujeme a to je obličej, krk, ruce, dekolt. Někteří, kterým je vice než 30 let už ví, co to jsou tzv. stařecké skvrny. Je zvláštní, že i v tak mladém věku se tyto skvrny s takovým názvem vyskytují. Vždy, když se nám “něco” na pokožce objeví – ať jsou to hyperpigmentace – hnědé skvrny, bílé skvrny, akné, znaménka, bradavice apod, vždy jde o nějaké znamení těla, že je něco v nepořádku, převážně s vylučovacími orgány – což jsou játra a ledviny. Když tyto orgány nefungují dobře, začně jim pomáhat kůže.
Klasická medicína říká, že se jedná o typické, neškodné projevy kůže po 30-tém roce života a doporučuje pouze bělení krémy a ochranu proti UV záření. S tím souhlasím, to je opravdu potřeba, když už skvrny jsou. Tělo námale těmito signály sdělluje daleko závažnější zprávu, než si myslíme. Pokud se nám tyto stařecké - tvz. jaterní skvrny objeví na kůži,věřte, že tělo hlásí, že je zaplaveno toxiny a potřebuje vyčistit. Existuje ale i přirozená syrová strava, která přímo pomáhá, aby k těmto potížím nedocházelo.
Potraviny, které vám pomohou stařecké skvrny buď odstranit či vás před nimi budou chránit!
Dr. James F. Balche, Certifikovaný nutriční poradce, člen americké lékařské asociace a přírodní zdravotní obhájce, doporučuje jíst více syrové zeleniny a ovoce. Radí, že vice jak 50 procent stravy by měla být syrová, protože obsahuje potřebné živiny, které posilují přirozené funkce pokožky a zároveň tělo zbavují toxinů, které mohou přispět k tvorbě stařeckých skvrn.
Dr. Balche vysvětluje, že potraviny s vysokým obsahem vitamínu C pomáhají regenerovat poškozené buňky kůže a zabráňují novým poškozením. Konzumace potravin obsahujících přirozeně antioxidanty podporuje v těle boj proti škodlivým volným radikálům. Pak můžeme vidět rozdíl I ve vzhledu kůže. Dr. Oz říká, že antioxidanty pomáhají v těle se vším, od sníženého výskytu vrásek až po boj s nemocí.
Příklady potravin s vysokým obsahem antioxidantů – hlavně jsou to červené potraviny – jako borůvky, maliny, ostružiny, brusinky, černý a červený rybíz, višně, třešně, acai, nepražené kakaové boby, maqui, rakytník, baobab, granátové jablko, konopné semínko, mandle, chia, acerola, kukruma, šafrán, zelený čaj, olivy, a mnoho jiných.